Presentation: I dessa oroliga tider är det inte mycket som är kul. Det är kurvor som inte plattas till. Det går sämre för oss än våra grannländer. Och det undras varför man i helvete inte stänger gymmen. Detta är frågor jag inte har en som helst aning om hur de ska hanteras. Vad jag däremot vill tro är att jag nu framöver kommer kunna ge er lite andrum. Fritt från Tegnell och skyddsmasker. Tillsammans med Funkisliv presenterar vi nu Funkisflams i coronatider. Korta krönikor jag kommer lägga ut två gånger i veckan fyra veckor framåt som handlar om något kul, snöpligt eller mörkt jag upplevt på grund av mitt handikapp. Det är inte mycket, men det är kanske fem minuters behövlig verklighetsflykt ni kommer få. Får jag damma av klyschan ingen kan göra allt men alla kan göra något? Och det här hörrö ni det kommer att finnas HÄR i flödet och inte nås via någon sölig länk ni inte orkar klicka på.

Håll till godo. Puss!

Del 1: Handikapptoaletten – where people go to war

Det är inte många som vet att jag har större kunskap om svenskars maghälsa än många andra. Som en användare av handikapptoaletter blir man varse den kunskapen vare sig man vill eller inte. Genom åren har jag varit på arbetsplatsers, skolors, myndigheters, köpcentrums sådana. Användningsområdena är misstänksamt överensstämmande. Det kanske är morgonkaffet som satt fart på magen. Eller kebabrullen till lunch lite senare. Det hit folk går för att uträtta saker de inte vill att deras kollegor ska veta. Det är hit de går för att göra de värsta tarmtömningarna. Och jag har full förståelse för det. HWC är ofta belägna långt bort i något hörn bakom vaktmästarens praktikants kontor. Det är luftigt och stort. Och folk går inte alls hit i samma utsträckning som till den vanliga. Man både har kakan och äter den, man kan lägga en vedervärdig bajs på arbetstid utan att det märks. Men märks gör det, skadan är gjord och räkenskapens dag är här. Så nu vet ni what’s about to go down nästa gång ni ser en fullt frisk människa smyga iväg och förbi de vanliga toaletterna.

Nästa del kommer inom kort.