I dag lanseras en unik träningsapp på teckenspråk. Målet är att så många som möjligt ska få en bättre hälsa och med detta inkluderande träningsredskap finns det inga ursäkter längre.

– Det blir som att ha en PT i fickan, säger grundaren Cissi Ferm.

Cissi Ferm har utsetts till väldens bästa dövidrottare två gånger om och har bland annat fem EM-guld, ett VM-guld och ett OS-guld i basket på meritlistan. Hon har spelat både i det döva och hörande basketlandslaget och är numera licensierad personlig tränare. I samband med att hon var ute och föreläste så träffade hon personer som hade önskemål om en teckenspråkig PT och tillgång till information och hälsa och träning på teckenspråk – något som det tidigare varit brist på. Cissi tyckte att det var en kanonidé och från och med i dag är produkten en realitet.

– Det finns ju inte så många teckenspråkiga PT i Sverige. Och knappast någon träningsapp på både svenskt och internationellt teckenspråk, säger Cissi Ferm.

Foto: Janne Danielsson/SVT

I den nya appen kommer alla instruktioner finnas på teckenspråk. Det finns även text under så att även icke teckenspråkiga kan följa träningsprogrammen om de önskar. Övningarna visas i videoform och uppdateras kontinuerligt.

– Det kan handla om uteträning, utegym, löpning, parträning med mera, säger Cissi Ferm som har som mål att så många som möjligt ska få en bättre hälsa och bli starkare.

Med appen kan man träna vart man än befinner sig – och dessutom få coachning på vägen.

– Du kan se filmer på hur specifika övningar ska utföras. Det finns även stegräknare som kommer att pusha dig till mer rörelse i vardagsmotionen, säger hon.

Förväntansfull inför släppet

För dem som har ont om tid finns det till exempel även kortare tio- och tjugominutersprogram som man kan ta sig an. Genom att följa anpassade program når deltagarna utveckling och resultat och i dessa sammanhang gäller ju alltid att den bästa träningen är den som blir av! Appen lanseras tisdagen den 12 juni och Cissi har många känslor i kroppen inför släppet.

– Det är nervöst! Samtidigt ser jag fram emot detta eftersom det har varit otroligt mycket jobb, säger hon.

 

Fotnot: Om du är intresserad av att få mer information kring appen och lanseringen samt andra nyheter, skicka din mejladress till tess@cissifermshapeup.se.