Missa inte chansen att gå när Parasport Värmland bjuder in till en öppen inspirationsdag för Värmlands alla idrottsföreningar i ett steg mot inkluderingen. OBS: Sista anmälningsdag är idag, måndag!

Bland kan man få lyssna på Vicki Skure-Eriksson. Parasport Värmland skriver om henne så här:

”Vicki Skure-Eriksson blev engagerad inom paraidrotten för 10 år sedan efter att sonen Henrik, som föddes med en cp-skada, provade sporten RaceRunning. RaceRunning är en typ av springcykel som gör det möjligt för alla som har någon form av rörelseförmåga i benen att ta sig fram av egen kraft. RBU Västerås blev den första klubben i Sverige som startade med RaceRunning och sedan dess har intresset för sporten vuxit enormt, både i Sverige och internationellt. Sedan 2017 är RaceRunning en godkänd SM-gren och 2018 godkändes RaceRunning av IPC och World Para Athletics och är en av delgrenarna på VM i Dubai i november.

Vicki kommer bland annat att prata om hur RBU Västerås jobbar för att inkludera barn och unga med olika kulturell bakgrund i paraidrotten och det globala arbetet som sker ideellt i CPISRA International RaceRunning Committee för att öka kunskapen om RaceRunning i världen.”

Datum: 16 November 2019
Var: Gustaf Fröding Hotel, Karlstad
Tid: 09.30 – 14.00
Kostnad: 200 kr och då ingår förmiddagsfika samt lunch
Anmälan: Görs till jan.thorin@parasport.se senast den 11 november

Program:
09.30 – 10.00 Fika
10.00 – 10.10 Välkomnande
10.15 – 11.45 Föreläsning
12.00 – 12.50 Diskussionsforum
12.50 Summering
13.00 Lunch

Vid frågor ta kontakt med Jan Thorin 010-4764773
Välkomna in med er anmälan.