Efter avslutad civilekonomexamen tog Mikaela Mörnesten chansen att förverkliga drömmen om att plugga utomlands. Nu kan hennes stora följarskara på sociala medier följa med på en personlig resa som bjuder på både skratt, träning, mat och vackra bilder, men även allvarligare ämnen som bland annat psykisk ohälsa.

– Min drivkraft är att bidra till andras hälsa och välmående, och om jag på något vis kan göra någon annans dag lite bättre är det guld värt, säger Mikaela Mörnesten som bodde i Arvika fram till studenten.

Mikaela Mörnesten har alltid varit aktiv på sociala medier. Det började med blogg, Facebook och Snapchat där hon pratade i storys till sina vänner. I dag närmar hon sig 10 000 följare på sin Instagram och har en Youtube-kanal som stadigt växer i popularitet. Hon säger att hon i början inte hade något tydligt tema på sina kanaler, något som gjorde att hon stundtals tappade motivationen.

– För att lägga så mycket tid på något tror jag det är oerhört viktigt att ha en drivkraft. Jag finner ingen motivation i att “bara dela blahaj”, även om det också kan hjälpa andra, säger hon.

På hennes Youtube-kanal vill hon visa att man kan leva ett härligt och fantastiskt liv, trots att man kämpar med psykisk ohälsa.

– Jag vet själv hur det är att sitta hemma med ångest och känna sig ensammast i världen, säger hon och fortsätter:

– Det vi behöver påminna oss om är att vi aldrig är ensamma om att känna det vi känner exakt just nu! Jag tror att alla är olika och mår bra av olika saker, och därför behöver vi hitta vår egen balans.

Sluta jämföra med andra

Hon tycker att vi måste sluta jämföra oss med alla andra.  

– Genom att ta hand om oss själva och hitta balans mellan kost, motion och sömn blir allt annat enklare. Just nu vill jag också såklart dela min resa här i Australien. Jag delar med mig av allt från vad jag gör till vad jag känner. Jag vill inspirera andra till att följa sina drömmar trots att det kan vara läskigt! säger Mikaela Mörnesten.

För- och nackdelar

Hon berättar att hon mår väldigt bra av att skriva och berätta vad hon känner, men att det inte alltid är enkelt och att det ibland är lätt att glömma att det hon delar med sig av är tillgängligt för alla.

– Ibland funderar jag över vad ”bekanta” tycker. Jag kommer ju från en småstad vilket det finns för- och nackdelar med. Jag är väldigt rädd för att irritera någon eller inte bli omtyckt. Ibland kan jag känna mig lite blottad och det är lätt att dela lite för mycket. Det är en viktig skillnad på att vara personlig och privat, säger hon.

Men det finns även många fördelar.

– Det absolut bästa är den kärlek man får tillbaka, och då framförallt från helt okända personer. Min motivation till att producera mer content ökar så mycket när jag har mycket interaktion och pratar med följarna! På sätt och vis blir ju mina följare som mina närmaste vänner. Det finns mycket saker jag delar till mina följare men inte pratar med mina närmaste om, och det finns mycket mina närmaste inte skulle veta om jag inte hade sociala medier! 

Vad har du fått för respons?

– Väldigt fin. Jag har aldrig fått någon elak kommentar när jag öppnat upp mig och gjort mig som mest sårbar, utan får alltid så mycket kärlek tillbaka. Mina följare är helt enkelt bäst! säger Mikaela.

Och fortsätter:

– Det var en tjej som skrev till mig att jag inspirerat henne till att åka till just Wollongong (här jag är) och plugga om ett par år, det kändes så overkligt och häftigt. I slutet av dagen är det att göra skillnad för någon annan som driver mig!

Följ Mikaelas resa på hennes sociala medier:

Instagram: mikaelamornesten

Youtube: Mikaela Mörnesten

Blogg: nouw.com/mikaelaaussie