Med konserter under februari månad och den nysläppta låten Det finns hopp vill Kördelux bjuda på sångglädje och värme i vintermörkret.

– Med låten vill vi sprida ljus och hopp i livet, säger projekt- och körledaren Rozita Åkerstedt.

Det är bråda tider för Kördelux, kören i Karlskoga som drivs av daglig verksamhet. I november var gänget iväg på Edsbergs bygdegård och spelade in en musikvideo till låten Det finns hopp – en låt som i veckan har släppts på Spotify. Text och musik står Peter Hallström för, en låtskrivare som bland annat skrivit moderna klassiker som Håll mitt hjärta till Björn Skifs och Kärleksvisan till Sarah Dawn Finer. Just den här låten har Peter haft i skrivlådan i några år, men när han kom i kontakt med Kördelux så föll bitarna på plats. Rozita menar att det är en låt som alla kan relatera till.

– Den handlar om människor som har känt sig trampade på och blivit sårade av andra människor som har försökt pracka på dem sin övertygelse, säger hon.

Och fortsätter:

– Men har man blivit trampad på så kan man bygga upp sitt liv igen.

Peter Tikkanen omnämns ofta som Kördelux konstnärliga ledare och har en stor del i att projektet blev av.

– Han har varit med att jobba fram så att det har blivit möjligt att genomföra det hela och har även producerat låten tillsammans med en kille som heter Fredrik Land. Dessutom är Öjebokören med och stöttar upp i sången, säger Rozita Åkerstedt.

På tisdag väntar releasefest för körmedlemmarna på Kulturskolan i Karlskoga.

– Det blir lite skumpa, vi ska titta på videon på storskärm och sjunga låten såklart, säger Rozita Åkerstedt.

ÄLSKA DELUX

Under nästa månad väntar tre konserter, benämnda ÄLSKA DELUX. Gästartister kommer bland annat Boris René, Peter Hallström och Åsa Bergfalk, som även funnits med som sångcoach för kören, vara.

Rozita utlovar konserter som passar för alla.

– Det är en väldigt blandad repertoar som passar både ung och gammal. Det är verkligen en feelgood-konsert för alla, säger hon.

Fotnot: Följ Kördelux verksamhet på deras Facebook. Låten kan ni lyssna på här.