Med sin nya barnbok Aron Tiger bestiger berg! vill äventyraren och föreläsaren Aron Anderson uppmuntra barn att våga prova att följa sina drömmar och att allting är möjligt.

– Jag har ofta fått höra det i mitt liv att det inte kommer gå för att jag sitter i rullstol och kan boken inspirera andra vore det så häftigt, säger Aron Anderson när Funkisliv kontaktar honom.

Den självupplevda boken handlar om den rullstolsburne tigern Aron som drömmer om att bli äventyrare. Han upptäcker dock snabbt att det inte är särskilt lätt att vara äventyrare när man sitter i rullstol för alla hans kompisar i skolan säger åt honom att det inte går att bestiga berg med rullstol. Till slut trotsar han dem ändå och tillsammans med sin äventyrskompis Anja ger han sig ut på bergsbestigning. Aron berättar att syftet är att inspirera och motivera.

– Absolut! Tanken med boken är att inspirera barn att våga följa just sina drömmar oavsett vad de har för förutsättningar. Och att fortsätta tro på sig själv även när andra säger att det är omöjligt, säger Aron Anderson.

Vill väcka positiva tankar

Boken har han skrivit tillsammans med Ebba Ómarsson. Aron berättar att han länge haft tankar på att skriva en barnbok utan att få tummarna ur, men när Ebba kontaktade honom så var det bara att köra. Och han hoppas att den ska väcka positiva tankar.

– Tanken att allt är möjligt. Jag vill inspirera barn att våga prova, att våga följa sina drömmar även om man kanske inte på pappret har rätt förutsättningar. Jag vill få korta att spela basket, personer med dyslexi att bli lärare och rullstolsburna att bestiga berg, säger Aron Andersson och tillägger:

– Vi tycker den här boken är otroligt viktig och vi hoppas att alla barn ska få möjligheten att läsa den. Så tipsa gärna dina vänner och lägg ut på dina sociala medier.

 

Fotnot: Boken finns i bokhandeln och går även att beställa på www.arontiger.se.