Alldeles nyss fick vi en pratstund med Joanna Halvardsson. Joanna är speedwayfantasten från Hagfors som vid 16 års ålder fick diagnosen Aspergers syndrom, men då var det redan för sent för då hade hon redan försökt att ta sitt liv för första gången. Senare väntade flera år med psykisk ohälsa, psykiatrisk slutenvård och åtta självmordsförsök. I dag har hon hittat tillbaka till livet. Hon har flyttat till Karlstad, utbildat sig till journalist och åker bland annat runt över hela Sverige och föreläser. Hon delar med sig av sin historia för att hon vill öka öppenheten kring psykisk ohälsa. Men framförallt för att hon vill visa att en diagnos inte behöver vara ett hinder, utan kan vara en styrka om man får rätt stöd och hjälp – något som hon är ett levande bevis på.

Podcasten finns även att lyssna på på iTunes. Sök på ”Funkisliv” i appen där ni brukar lyssna på podcaster så hittar ni den enkelt!

 

Tack till Maxi Ica Stormarknad Karlstad, Länsförsäkringar Värmland och Särnmark Assistans för att ni gör den här podcasten möjlig.