Jens Eriksson föddes med den genetiska sjukdomen Williams syndrom. Detta har dock inte hindrat honom från att lyckas ta jägarexamen – eller från att bli huvudfigur i en ny film om hans liv som jägare. I veckan har filmen Storjägarn från Täxan premiär.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Jens när Funkisliv ringer upp honom.

Det är Interjakt Group Scandinavia som har skapat filmserien. Serien kommer att visas på deras Youtubekanal till hösten, men redan i helgen kan de som besöker Västgård Game Fair i Jämtland se filmen i bioformat.

– Resan med Jens har varit helt fantastisk, vi får följa en person som tack vare sin målmedvetenhet går emot alla odds, säger Jonas Ås, koncernchef för Interjakt, i ett pressmeddelande.

Förverkligar sin dröm

I filmserien får vi följa Jens och hans familj, som berättar om hans uppväxt och hur jakten har speglat stora delar av hans liv. Men framför allt får vi följa Jens i hans jakt på att förverkliga sin största dröm. En jakt som bland annat tar honom till andra sidan Atlanten.

– Jag jagade bland annat svartbjörn i Kanada, berättar Jens som trivs med livet som filmstjärna och som är väldigt nöjd med filmen.

– Den var jättebra, säger han.

Intäkterna till FUB

Filmen kommer visas under två dagar på Järpenbion och samtliga intäkter från dessa visningar går till FUB i Jämtland, en förening för människor med utvecklingsstörning.