23-åriga Sabina Kfouri vägrar låta hennes funktionsvariation vara i vägen för hennes drömmar och mål – än mindre hindra henne från att leva ett vanligt liv. Nu reser hon runt för att föreläsa och sprida kunskap till sin publik.

– Jag vill att andra ska förstå att man kan göra saker precis som vem som helst, trots en cp-skada, säger Sabina Kfouri när Funkisliv når henne.

Sabina bor tillsammans med sin mamma i Tranås. Hon beskriver sig själv som en väldigt positiv, spontan och öppen person som alltid väljer att se möjligheterna. Hon kommunicerar med symbolspråket Bliss och berättar att hon tillsammans med sina assistenter utformat en teknik som passar henne bra.

– De frågar efter en viss ordning tills de kommer till rätt ord, säger Sabina och berättar att hon även kan bokstavera en del och kan svara ja och nej utan att använda blisskartan.

 

Trivs på vägarna

Under våren har hon varit ute i landet och föreläst. Hittills har hon varit i Dalsland och Värmland, Östergötland och Småland. Och fler besök ute i landet väntar för Sabina som passande nog tycker om att resa. Hon har fått fina omdömen på vägen.

– Jag har fått väldigt positiv respons. Många tycker det är coolt att jag lever ett vanligt liv, säger hon.

Hur kommer det sig att du började föreläsa?

– Det är inte alla som vet att jag och många andra med ett funktionshinder förstår som alla andra. Därför tycker jag att det är viktigt att förmedla så andra får kunskap om detta.

Vad har du mer för drömmar i framtiden?– Ett mål som jag vill uppnå är att bli tv-kändis.

Fotnot: Följ Sabina på hennes Facebook-sida (Sabinarulle).