Johanna Andersson tar sin CP-skada med en klackspark samtidigt som hon på daglig basis krossar fördomar på sina sociala medier. Funkisliv fick en pratstund med den avväpnande influencern som vill göra Sverige till en bättre plats.

24-åriga Johanna lever sitt liv på hjul. Hon berättar att hon även är emotionellt instabil, på papper, då psykisk ohälsa präglar hennes vardag. Detta är dock ingenting som hon lägger någon större vikt vid.

 – Jag tar min CP-skada med en klackspark genom att skämta, skoja om den och bära en stor dos av självdistans. Jag bär på en så pass stor dos att folk i min närhet som inte känner mig så bra kan bli obekväma, säger hon.Öppna och pratglada Johanna tvekar aldrig inför nya utmaningar och äventyr – och hon brinner för att sprida kunskap om sitt liv på hjul, säger Johanna.

– Det blir en blandning av lite allt möjligt som kommer upp på mitt konto; allt från att krossa tabun om sex i samband med personer med funktionsnedsättning, till välskrivna texter om mitt perspektiv på livet, till att jag sprider kärlek.

Vill göra Sverige till en bättre plats

–  Med mitt konto vill jag vara med och göra Sverige till en bättre plats fylld av kärlek och ett Sverige där alla människor är accepterade what so ever, så länge det inte gäller våldtäktsmän och såna typer. De accepterar jag självklart inte, säger Johanna Andersson.

Och responsen har varit god.

–  Jag blir så glad när jag tittar in i mina DM’s och ser all kärlek jag får av människor som jag spridit kunskap, glädje och fighting spirit till. Det händer dagligen, avslutar Johanna.

Följ Johannas resa här