Hallå där,
Fatmir Seremeti, som är aktuell med boken Från mörker till framgång. Hur känns det nu efter boksläppet?

Det kändes såklart spännande och nervöst för att få allt på plats men det blev oerhört bra. Hade också en helt magisk releasefest. Mycket tack vare alla mina otroligt fina vänner.

Berätta vad boken handlar om.

Boken är min självbiografi och i korta drag handlar den om mitt liv från tonåren och framåt. Jag fick en grav synnedsättning som tonåring vilket förändrade mitt liv totalt. Jag drogs in i en depression och till och med funderade på om livet var värt att leva vidare men fann parasporten och det blev min räddning.

I min bok får man också inblick i min bakgrund och mitt liv i två kulturer samt hur min synnedsättning påverkade mig och min relation till min familj och släkt både här i Sverige och i mitt gamla hemland Kosovo. Självklart får man även en inblick i alla både fina men också mindre fina ögonblick i idrottens tjänst. Allt ifrån de fina paralympiska arenorna och lyxhotell till att sova i skolklasser och luftmadrasser.

Vad vill du att läsarna ska ta med sig efter att de läst ut boken?

Min förhoppning är att min bok ska sprida inspiration, hopp och kunskap. Jag vill att läsaren ska känna att oavsett hur tufft livet än verkar så finns det alltid en lösning och en väg framåt. Det krävs bara en strimma ljus för att bryta ett kompakt mörker.

Hur var skrivprocessen?

Skrivprocessen var oerhört tufft på många sätt, men också stunder av ren glädje och eufori. Jag satt ofta uppe under sena nätter och skrev i ensamhet med tårarna rinnande längs kinderna då sen länge begravda men aldrig bortglömda minnen kom upp till ytan. Sen var det många tankar om vad som är ok att out-a och vad som ska förbli privat och hur många i min omgivning kommer att ta boken.

Att skriva boken blev en slags terapi för mig som jag kanske verkligen behövde för att en gång för alla bli kvitt mitt förflutna.

Vad lärde du dig under resans gång?

Jag har verkligen fått lära mig hela bokbranschen och fått nya vänner som jag kanske aldrig hade träffat om jag inte skrivit boken. Jag har också lärt mig massor om mig själv och andra när jag behövt sitta ner i lugn och ro och analysera människor och situationer på helt andra sätt än jag kanske normalt gör.

Ditt företag heter Insight Visions. Vad är din vision i livet?

Jag är övertygad om att ju mer man ger till andra, frivilligt och utan att förvänta sig något tillbaka, får så mycket mer än så till slut. Min livsfilosofi har blivit att hjälpa där jag kan men förvänta mig inget. Min vision är att visa världen att människor med funktionsnedsättning kan och vill och att vi ska ta plats. Tänk den dagen då vi kan börja räkna på hur många procent av bolagsstyrelser består av personer med funktionsnedsättning! Tänk den dagen då nyhetsankaret på TV sitter i rullstol eller där en blind leder Eurovision Song Contest.

Klicka här ifall ni vill beställa boken och för att följa Fatmirs resa