– Det är rea på tyngdtäcken, halva priset, säger min fru i telefonen.

Hon är helt exalterad och har bestämt sig, hon ska bli ägare av ett sådant täcke. Själv vågade jag inte köpa, jag är sparsam på gränsen till snål i vissa situationer men jag tvekade av andra själ. Jag får så lätt kramp i fötterna. Det räcker att det lätta, luftiga täcke jag nu har tynger på tårna i ryggläge så kan jag få kramp.

Min Fru Git hann nästan inte ta av sig handväskan innan hon konkade in täcket och fick på påslakanet på tyngdtäcket. Jag hörde att det pustades lite från sovrummet. Täcket väger sju kg och att få in detta att ligga prydligt i påslakanet var extremt bra gjort.

Git kunde nära på inte prata om annat än sitt nya täcke. Så fort telefonen ringde så kom täcket på tal, jag kände mig lite mindre viktig. Täcket hade börjat ta över.

Så kom första natten. Min fru låg stilla som en stenstod och sov så skönt så skönt hela låga natten. I vanliga fall ligger Git ganska nära mig, i alla fall så att vi håller i varandra. Jag har sovmaskin så helt intill mig med utblås är ju ingen höjdare plats. Men nu så fick jag ligga där helt allena under mitt vanliga lätta täcke och inte kunde jag sova heller. Jag försökte komma in med handen under de sju kg tunga täcket, inte så lätt. Git brukar humma i sömnen när jag stryker henne över ryggen, nu var hon helt tyst och helt inne i sin sömn. Usch, nu kände jag mig utanför! Jag upplevde mig brädad av ett tyngdtäcke.

Nu är jag förvisso smartare så jag kunde ju se till att få min rättmätiga plats igen och iordningställa vår nattsituation, även om nu täcket får stanna kvar med sina sju kg. Det verkar vara toppenbra, men tänk på att inte glömma bort din partner om du nu skulle få för dig att köpa ett tyngdtäcke. 😉