Med Traumapodden, tar Region Värmland klivet in i podcastvärlden.  Podcasten lyfter ämnet psykisk traumatisering och är ett initiativ från Centrum för traumatisk stress (CTS) och psykologerna Ida Martinsson och Paola Gelvez Fuenzalida.

I ett pressmeddelande kan man läsa att podcasten är ”tänkt att fungera som ett stöd till övrig behandling inom CTS och riktar sig till befintliga och presumtiva patienter som upplevt olika typer av trauma.”

– Det känns viktigt att göra information tillgänglig på andra sätt än enbart text, fysiska möten och föreläsningar. Som profession behöver utveckla hur vi når ut och poddformatet är ett jättebra komplement till övrig verksamhet, säger Paola Gelvez Fuenzalida.

Foto: Region Värmland

Traumapodden består i dagsläget av åtta avsnitt och finns att lyssna på här