Hallå där, 

Kevin från mediahuset Variabeln som nu är aktuella med låten 2 Cute Gangster Rappers. Först och främst, vad är Variabelns mediahus? 

Det vi gör är allt från att hitta samarbeten, höra av oss till intressanta människor, hitta infallsvinklar och strukturera upp vårt arbeta. Allt i samråd med vår redaktion. Jag, Kevin, är en av de som tillsammans med vår redaktion, driver Variabelns mediahus. 

Hur började Variabeln?

Det började som en funkis-tidning men blev sedan mediahus då vi ville utforska medier som youtube, podcast och musikskapande. Vi ville inte ha några spärrar i vår kreativitet och valde därför att sadla om till mediahus. Variabeln drivs av Dramalogen, men redaktionen drivs av människor med funktionsvariation. 

Och berätta om låten som ni nyligen släppte!  

Vår redaktion älskar och musik, schlager och hiphop är det bästa de vet. Vi fick upp ögonen för hiphop efter detta årets melodifestival och två i gruppen var sugna på att starta ett musikprojekt som en del av vår Mediahus. Johan Lindegren och Ann-Kristin Eriksen startade upp ett projekt och denna låt blev startskottet för projektet.  

Och den är improviserad? 

Ja, Johan Lindegren och Ann-Kristin Eriksen fick ”freestyle:a” som det heter, vilket betyder att man hittar på ord och text i stunden över en instrumental. Det blev superhäftigt! 

Kommer ni släppa mer musik? 

JA! Det är tanken, vi har lite låtar i pipelinen… 

Fotnot: Läs mer om verksamheten på www.variabeln.se