Under sommaren har alla friidrottssugna med någon form av funktionsvariation chansen att få sitt lystmäte. IF Göta Karlstad bjuder då nämligen in till parafriidrott på Tingvalla.

– Syftet med aktiviteten är att erbjuda personer med olika funktionsnedsättningar att prova på friidrott utifrån sina egna förutsättningar, säger projektledaren Hannah Johansson.

Med viss reservation för att anrika Tingvalla IP kan bli bokad för annat med kort varsel så kommer det bli ett öppet hus-upplägg på söndagar klockan 15-17 för dem som vill prova på friidrott. Deltagarna kan då prova på några av friidrottens klassiska grenar samtidigt som de får fortlöpande instruktioner från Götas ledare.

Under vecka 26 kan de som är födda mellan 2011–2014 dessutom vara med på föreningens friidrottsskola.

– Det blir en kul och lättsam introduktion till friidrott där man får prova på friidrottens olika grenar och grengrupper, säger Hannah Johansson. 

Möjlighet att tävla

Föreningen har även som målsättning att inkludera några av parafriidrottens grenar i sina ungdomstävlingar framöver, något som innebär att de som vill tävla kommer kunna ha möjlighet att göra det.

– Vi provade att erbjuda parafriidrottsklasser under friidrotts-SM 2020, vilket var mycket framgångsrikt och ett inslag som förhoppningsvis kommer att leva vidare på kommande SM, säger Hannah Johansson.  

Klicka här för mer info gällande sommarlägret