Filip Stream och Isak Thern har brottats med psykisk ohälsa under nästan hela sina liv. Tillsammans har de skrivit låten Du äger för att uppmärksamma just den psykiska ohälsan bland barn och ungdomar.

– Ingen ska uppleva att de inte räcker till för världen, eller känna sig oönskad och värdelös, vilja ta sitt liv eller ha ett flackande liv fyllt av livs- och dödsångest, säger Filip Stream.

Musiken har alltid varit en viktig del av Kalmarbon och den Ölandsfödde Filip Streams liv. På Södra Ölands musikteater träffade han Isak Thern, en person som precis som Filip vet hur det är att leva med psykisk ohälsa. Deras möte fick Filip att förstå vilken kraft och livsenergi man kan få av att dela svåra saker. Tillsammans har de nu skrivit låten Du äger, en låt som handlar om att vi måste stötta varandra och som avfärdar myten om att ensam är stark.

– Det blir bättre om man pratar om sina problem, då behöver de inte bli så stora, säger Filip Stream.

Han berättar att de med låten vill förmedla att människor är perfekta precis som de är, att man aldrig ska känna sig utanför eller dålig bara för att man har en funktionsvariation, har ångest eller lider av något annat.

– Låt det inte trycka ner dig, säger han.

Positiv spinn

Filip hoppas nu att människor verkligen ska lyssna på texten och förstå vad de pratar om.

– Det är en väldigt ärlig text och jag tror att de flesta uppskattar det – att vi tar upp detta ämne, men ändå gör det till något positivt och bra, säger Filip Stream.

För varje streamning på Spotify genereras några ören till Barnhjärnfondens arbete.

–Alla inspelade pengar/royalties går oavkortat till dem. Jag hoppas verkligen att så många som möjligt vill hjälpa oss att sprida denna låt och samla in så mycket pengar som möjligt till Barnhjärnfonden och deras viktiga arbete! säger han och tillägger:

– Och en sak till … DU ÄGER!!


Lyssna på låten nedan