Nu den senaste tiden har vi fått börja hälsa med nickar i stället för famntag och handslag. Vi har fått ställa in större samlingar även inom Parasport Värmland. Alla blir vi på något sätt påverkade av coronaviruset som härjar i vårt land och vår Värld just nu. Vi får tillsammans och var och en göra vad vi kan för att hålla spridningen nere så att vårt land hinner med.

Jag brukar träna regelbundet på gym men nu senaste tiden har det blivit hemmaträning, dels med vikter och dels med dammsugaren, skurmoppen, sekatören mm. Att klippa ner en buske är grymt bra träning, jag lovar, och så får man frisk luft på köpet. Så låt kreativiteten flöda för att hålla kroppen igång även om det kanske inte blir just nu som det brukar.

Jag kan passa på att tipsa om bra podcasts som ni kan lyssna på; dels Parasport Värmland-podden och Funkislivs podd, men också på Soluret och Timglaset – podcasts som berör, helt enkelt. De kan man ha i örat samtidigt som man välkomnar våren ute och kanske med min favoritsmoothie som består av naturell mandeldryck, frysta mangobitar, banan och kiwi som mixas till en god dryck. Inte nog med att den är magisk i sina smaker, den är nyttig också.

Vi talar ofta om hälsa och träning så som just fysiska träningspass och nyttig kost. Det är ju bra grejer men vi behöver också må gott i själen. Ett fysiskt träningspass ger endorfiner som skapar välmående vilket är bra. Vi är också i behov av en social samvaro för att må gott. När vi kör rullstolsdans i Kil så är den sociala delen lika viktig som själva dansen. Allt hänger ihop och det vet nog alla redan så varför tjatar jag om detta. Jo, därför att just nu i dessa tider där vissa av dem som lever med funktionsnedsättningar måste isolera sig liksom de som är äldre. Alla har inte en sambo, alla har inte familj. Vi måste tänka extra på att prata med varandra. De flesta har telefoner och att få prata med någon en stund kan betyda massor. Så vänner, bekanta och er jag inte känner, vem ska ni ringa till idag?

Jag ska ringa mina föräldrar som jag gör varje dag nu när de måste hålla sig hemma. Sedan får jag se vilka mer jag ska kontakta, hm nu vet jag.

Kilsbon Lena Käld Palmer är en dansälskande mamma som dessutom är ordförande för Parasport Värmland.