Missa inte tillfället att ta del av när Föreningen (H)järnkoll Värmland bjuder in till kostnadsfria föreläsninger kl.13.00–16.00 nu på torsdag 10/10 i Sessionssalen bibliotekshuset i Karlstad. Nedan är deras info inför dagen.

**********************************************************************

(H)järnkolls ambassadörer bjuder på ett smakprov på sina föreläsningar. Vårt mål är att öka öppenheten och kunskapen om psykisk ohälsa och förändra diskriminerande attityder och beteenden till människor med psykisk ohälsa.Ingen anmälan krävs men det finns begränsat antal platser. (H)järtligt välkomna!

13.00 Helen Hemberg Eriksson – (H)järnkoll Värmland, hälsar välkommen och berättar om (H)järnkoll.

13.10 Sandra Berglund -”Vågar jag så vågar du”. Det är tid att bryta min tystnad och våga prata om psykisk ohälsa. Jag tar er med på en historia med en del mörker men också med hopp genom att berätta hur jag lyckats vända och hitta det positiva i olika situationer. Hur jag fick tillbaka kontrollen över mitt liv tack vare rätt hjälp. Det går att leva ett gott liv med psykisk sjukdom och ohälsa!

13.35 Elizabeth Odalen Bjord -”Unna dig själv att må bra”. Med fokus på den stora skaran anhöriga som gör ett enormt arbete för sina nära och kära. Med förslag på rekreation och vikten av att ge sig själv egentid.

14.00 Sandra Bäckman-”Sandifighter, ett liv värt att kämpa för”. En föreläsning om hur det har varit att växa upp som osynlig i både hem och skola.Hur det är att leva ett helt liv med kronisk depression.En berättelse om viljan att ge upp, men till slut hittat ett liv värd att kämpa för.

14.25 Fruktpaus, utställare.

14.55 Karin Svedberg-”Bland knäppgökar och galenpannor” Hur är det att vara barn när ens förälder insjuknar i psykos? Hur är det att själv bli psykotisk? Utifrån egna erfarenheter berättar jag om hur verkligheten bytte skepnad och livet efteråt. Hur jag fick rita om kartan över tillvaron, när precis allt förändrades. Och om att övervinna rädslor och skam.

15.20 David Kroon-”Ett krig mot dom ”vuxna” som inte gick att vinna ”En kreativ ådra som inte fick näras, skuld, skam, drogmissbruk, depressioner, panikattacker, psykakuten, kriminalitet, rättegångar, och slutligen en räddning. Med över 15 miljoner lyssningar på nätet så livnär jag mig idag på den drömmen ingen annan utom jag själv trodde på, musik. Genom mina låttexter har jag nått ut till många människor som befinner/befunnit sig i en liknande livssituation som min egen. Så, i hopp om att du som åhörare ska lämna min föreläsning berörd samt inspirerad så har jag också valt att framföra några utav mina egna låtar.

15.45 Avslut

Läs mer om Hjärnkoll här. För övriga frågor, ring Eva på: 0704065889