Jag är en 24-åring med massa bollar i luften och till och med i hetluften så fort det är något nytt och aktuellt! Det har hänt väldigt mycket på senare tid för det händer bara en massa saker runtomkring mig hela tiden. Jag får väldigt goda kritik och beröm, får massor av stöd och pepp från väldigt många som tycker att jag går framåt och även till klarhet vilket värmer mitt unga hjärta.  

Drivet i detta att vilja engagera mig har ju med sina anledningar att göra skillnad. Men även att berätta vart allvaret ligger någonstans. Man måste börja någonstans om man verkligen vill påverka samhället, regeringen och för sitt parti. Annars kan man lika gärna lägga ner projektet, tycker jag. Det jag vill komma med är att man måste få synas, höras och känna till var allvaret är och dra igång verkstaden!  För det går inte bara att prata om det. 

För det jag driver i är just om LSS, tryggheten/säkerheten, skola/yrkesliv, HBTQ och omsorg för att det här är jag hemma i och trivs med det jag gör. Viktigast är att man vet vad man gör och att man lyckas bra med det jag gör, för att många ska känna till att just jag gör bra jobb ifrån mig!

Jag började nyss på ett stort projektarbete ihop med en kommunalpolitiker för Malmö gällande nedskärningar i LSS. Där jag verkligen började ifrån tidigt 50-70-tal till 80-2019 för här ser man hur illa det har varit, för redan där sågs man oss som hot i samhället till man har utvecklats sig framåt med LSS!

Amanda – första politikern med Downs syndrom?

Det krävs mod och styrka för att göra detta för här ser man att man tagit detta i riksnivå för stå upp och skrika – förstår ni inte hur felen ligger till? Det vet jag. Enligt vad jag fick reda på så ligger det på 85 000 assistenter som blev utnyttjade ifrån FKs direktiv ifrån regleringsbreven ! Varför jag vet om detta är att detta har varit på tapeten tidigare i media. Tyvärr ser myndigheterna detta i deras arbete på grund av att man ville dra in på våra insatser, för att vi inte skulle behöva behovet att få hjälp i de basala grundbehoven.

För att det har blivit fel på ett och annat sätt och detta påverkar oss alla idag att man har dragit in på detta ! Jag är inte bara opinionsbildare och samhällsbrytare utan jag är ju föreläsare, författare och driver kanal på YouTube för att nå ut med det viktiga budskapet om hur viktigt det är att synas, höras och få känna till om vårt samhälle!

Trots med funktionshinder till andra nyttiga videor och att man får följa med i en annan resa med mig. Jag har själv insett att många gånger ser man inte allvaret och när det väl kommer till kritan då kan det bli kört för gott! Detta för att man inte har agerat, reagerat och tar saken i händerna och gör något mer i praktiken!

Detta innebär att man har mest pratat om det, men nu är det slutsnackat och dags att göra det också. Jag föreläser just om hur det är att leva med funktionshinder, psykisk ohälsa och mina livs stora äventyr som ny politiker!

För att bevisa för folk att det är mig man ska ha i riksdagshuset för 2022 som jag nämner med i artikeln.

För tillfälligt så är det två föreläsningar på gång och det ena är i Stockholm den 19/10-19 för Rix FUB och ett som ska bokas med Uppsala! I samma veva så kommer jag att bli intervjuad för tidningen NU som vi i Liberalerna läser, som kommer att äga rum den 20/10-19.

Jag ser verkligen fram emot detta och är så taggad för mina stora äventyr framåt med politiken! Så än lever jag bland de rosa molnen och nu ska jag försöka smälta ner allt som händer i mitt fartfyllda liv. Med tanke på att boken heter så kan man inte låta bli att ta vissa delar ur den men mest ifrån bok nummer 2 som kommer att komma ut snart! Därför är det väldigt lätt att ha flera bollar i luften för då kan man själv kasta upp ännu fler om man nu vill det.

Eller om man vill försöka att tagga ner på mig.

/Amanda Malmberg