Den 11 maj bjuds det åter in till en prova-på-dag på Sundsta. Dagen är ett samarbete mellan Parasport Värmland, Värmlandsidrotten, Parasport Sverige och med stöd från Karlstads kommun.

– Jag hoppas på mycket folk och att fler ska hitta meningsfulla fritidsaktiviteter, säger Jan Thorin som är kanslist på Parasport Värmland.

Senaste evenemanget ägde rum 2017 i samband med Riksidrottsmötet och det blev en välbesökt historia i strålande väder. Nu hoppas man på en repris. Runt trettiotalet föreningar finns på plats för att visa upp sina idrotter och under Sundsta Idrottshus tak väntar uppvisningar i rullstolsinnebandy, rullstolsinnebandy och rullstolsdans.

Kils och Skoghalls världscyklist Anna Beck närvarar under prova-på-dagen

Vinnarskallar på plats

Det kommer även finnas gott om vinnarskallar på plats att inspireras av under dagen. En av världens absolut bästa paracyklister, Anna Beck, kommer och likaså Lina Watz och Aron Anderson som just nu är aktuella med succéprogrammet Vinnarskallar. Aron som bland annat deltagit i fyra Paralympics, bestigit Kilimanjaro, simmat 37 kilometer över Ålands hav och skidat till Sydpolen, kommer även bjuda på en föreläsning.

– Det är namn som lyfter dagen och som vi ser fram emot mycket, säger Jan Thorin.

Dagen är kostnadsfri och mer fortlöpande info hittar ni här.