Jag är 13 år och beslutar mig för att inte bli gammal i staden jag växer upp i. Jag vill bort. Jag är 15 år och börjar drömma om Stockholm. Ett intresse för kommunikation och marknadsföring växer fram. Jag är 19 år och tar studenten från en medieinriktning. Jag vill bort. Jag är 20 år och jobbar med barn och ungdomar med olika funktionsvariationer. Jag utvecklas både privat och yrkesmässigt. Jag är bra på mitt jobb och jag trivs med det jag gör, men jag vill fortfarande bort. Jag får höra av mina kollegor att jag är för bra för dessa jobb, att jag inte får fastna här – precis som de gjort. Att jag är menad till något större, bättre. Jag säger upp mig och flyttar till Stockholm.

Med sikte på PR-världen sökte jag skolor och mejlade byråer, men när ingen såg på skickade jag snabbt iväg en ansökan om assistentjobb. När jag delade mina drömmar om medievärlden blev min omgivning nyfikna och stöttande. När jag berättade om mina tidigare erfarenheter av funkisvärlden möttes jag av totalt ointresse. Jag var så rädd att tillåta mig själv att ens fundera över om jag var menad till denna bransch eller inte. Någonstans var det så djupt rotat i mig att jag inte skulle jobba med människor.

Den fjärde maj 2016 skickade jag in en ansökan till Morris. Jag ljög och sa att jag bara skulle jobba där tills jag blev antagen till någon creddig utbildning jag inte kunde uttala namnet på. I själva verket visste jag hela tiden att det aldrig varit för min egen skull jag ville bli antagen. När jag några veckor senare träffade den, då 5-årige, lille prinsen blev jag charmad på sekunder. Jag var fast och andra människors åsikter slutade påverka mig. Kanske var jag inte menad att jobba på skola eller boende, men efter att jag började hos Morris förstod jag att denna bransch är så väldigt mycket större än jag tidigare anat.

Det är läskigt att ändra sitt tankesätt och våga gå emot sina egna principer. Att våga erkänna att jag faktiskt hade fel är något jag idag är väldigt stolt över.

Jag är 24 år och jag vill för första gången i mitt liv inte bort.

Camilla Bohlin är initiativtagare till föreningen Sluta Stirra, personlig assistent och samordnare i Team Morris.