Sebastian Carlson är en 26-årig kille som föddes med en CP-skada. Att leva med en CP-skada medför vissa svårigheter i vardagen men det är inget som stoppar Sebastian.

”Har man klarat av att vid födseln vänta i hela 25 minuter med att ta sitt första andetag och ändå överleva, då är ett liv med en cp skada en gåva”

Sebastian ser möjligheterna i livet, inte hindren. Sebastian är en inspiratör och förebild för ungdomar i liknande situation som honom. Han visar att allt är möjligt bara man är villig att kämpa för det.

Några av de ämnen som Sebastian tar upp i sin föreläsning är:

  • Skolgången
  • Livet efter skolan (bl.a jobb, boende, bemötande osv)
  • Kärlek och förhållanden

Han berättar om livsupplevelser och Sebastian är inte rädd för att öppna upp sig och dela med sig av dessa, både inspirerande och jobba, personliga sådana.

Sebastian pratar om saker som många kan känna igen sig i men som få vågar tala öppet om och denna föreläsning ger åhörarna en annan syn på personer med en cp-skada. Med Sebastians föreläsning besvarar han många frågor och funderingar men framförallt tar han bort felaktiga förutfattade meningar. När folk hör ordet CP är det många som skapar sig en egen uppfattning av hur en CP-skadad person är – I  de flesta fallen, en felaktig sådan.

Efter att ha lyssnat på Sebastian har man skapat sig en bättre uppfattning och förhoppningsvis ett bra synsätt på livet.

”Kan han så kan jag”

Att ha ett funktionshinder kan för många ses som ett hinder, ett hinder som sätter stopp för drömmar, ett hinder som får en att gå en annan väg istället för att gå sin egen väg, ett hinder som får en att känna sig utanför.

För Sebastian är hans CP-skada inget hinder, för Sebastian är hans CP-skada nåt som gör att han sticker ut ur mängden, hans CP-skada får honom att i de flesta fall vara i blickfånget.

Istället för att se det som nåt jobbigt och negativt så ser Sebastian sin CP-skada som en gåva, en gåva Sebastian inte vill leva utan.

Utan Sebastians CP-skada är Sebastian inte Sebastian.

Sebastians liv var sekunder ifrån att ta slut innan det ens börjat. Så nu är det dags att njuta av livet, ett liv som stolt, stark & CP

Plats: Församlingshemmet i Hässleholm

Norra Sandgatan 3

281 38 Hässleholm

Tid: 10/4 kl 19:00

Gratis inträde