Den 18 september är det dags för den andra upplagan av Elias Cup – en företagscup i fotboll som kom till för att uppmärksamma autism och bidra till välgörenhet.

– Det fanns så många projekt och galor för barn med sjukdomar och handikapp men inget för barn med autism, säger Wictoria Jackman.

Wictoria är mamma till Elias som diagnostiserades med autism när han var tre och ett halvt år gammal. Hon tycker att det är en målgrupp som kommer i skymundan och glöms bort litegrann. Under fjolåret startade Min Stora Dag ett osynlighetsprojekt för barn med autism och Wictoria beslöt sig kort därefter för att göra slag i saken. Wictoria, som till vardags driver PT-hörnan i Karlstad, hörde av sig till sina företagskontakter FBK fotboll och Clarion Hotel Plaza och tillsammans med Min stora dag gjordes Elias cup möjligt. Det blev succé direkt.

– Det var mäktigt att se alla lagen på Örsholmen och det var spännande och roligt.

Insamling till Min Stora Dag

Den 18 september väntar ännu en fullspäckad dag på Örsholmen. Klockan 16.00 sparkar fotbollsturneringen igång och senare under kvällen har företagen som är med chansen att boka en plats på galan på restaurang Pasha där det serveras mat och dryck – och en möjlighet att bidra till välgörenhet. Precis som under fjolåret skänks pengarna från kvällens auktion till välgörenhetsorganisationen Min Stora Dag och Wictoria har stora förhoppningar.

– Våra förhoppningar är att även i år få se Värmlands näringsliv samlas och enas för en god sak, säger hon.

Och fortsätter:

– Förhoppningarna är givetvis stora att vi samlar in mycket pengar. Dessutom hoppas vi att barn med familjer vill komma och titta på matcherna. Alla är välkomna och Elias finns på plats även i år, avslutar Wictoria Jackman.

Fotnot: Vill du eller ditt företag skänka ett bidrag till kvällens auktion i form av tjänster, produkter, pengar eller varor kontakta: info@pthornan.se, alternativt ring 0730 444 800. För bokning av en plats i turneringen, eller för övriga frågor eller funderingar, kontakta stefan@fbkfotboll.com eller ring 0730 73 44 38.