Onsdagen den 30 maj kommer det anordnas en kväll för alla dem som är anhörig till någon med funktionsvariation i Arvika. Och där föreningar som riktar sig till målgruppen kan visa upp sina aktiviteter.
– Jag tänker att det är viktigt för hela funktionsrättsrörelsen att alla föreningar tydligt visar att vi drar åt samma håll. Trots allt så har vi samma mål, säger Linda Hansen Grundel, ledamot i FUB västra Värmland och samordnare för kvällen.

Under kvällen kan besökaren få mer kött på benen kring många frågor som man som anhörig har stor nytta av att veta. Hälsoutvecklaren i Arvika kommun, Karin Hult, kommer finnas på plats och det är även till henne som föreningar anmäler sina aktiviteter så att de i förlängningen kommer med i lovprogrammet.

– Ett mål med kvällen är att just visa hur starkt föreningsliv det faktiskt finns och att man som anhörig kan få stöd och stöttning från andra som förstår vad det innebär, samt att det finns mycket man kan vara med på om man har en funktionsnedsättning.

Linda Hansen Grundel hoppas på många besökare.

 

Tid: Onsdag 30 maj
Plats: Arvika Folkets park

Talare:
18.10 Karin Hult – hälsoutvecklare i Arvika kommun
18.45 Inga-Lena Schütz – Anhörigcentrum
19.20 Thomas Ohlsson – Bostadsanpassning
20.00 Barbro Boomsma – ombudsman Funktionsrätt

Övrigt: Kaffeservering och utställare