Conny Norén skulle först inte ha barn, och adoption var inte att tänka på. Men livet blir inte alltid som man har planerat. Conny ändrade sig och i dag är han pappa åt två flickor som båda är döva.  Nyligen släppte han en bok om sin resa och Funkisliv fick en pratstund med honom.

Hur känns det nu när den är ute på marknaden?

Mycket märkligt. Att hålla en bok i handen där jag gjort allt själv, från all text till layout och kontakt med tryckeriet, är en lite overklig känsla. Men responsen har varit väldigt positivt, och det är ju glädjande!


Varför ville du ge ut den här boken?

Sedan jag började blogga 2013 har skrivandet varit en ventil. Jag har kunnat lasta av både glada och mindre glada känslor, och ta upp svåra ämnen. Nu ville jag komprimera ihop dessa år av bloggande till något mer kompakt. Boken skall också kunna vara något som gäster på mina föreläsningar kan få med sig hem och läsa. Jag jobbar på en mer ingående variant, men detta var ett sätt att få färdigt något inom rimlig tid.

 

Vad hoppas du att läsarna ska få med sig?

Att ingen är ensam. Oavsett vilka utmaningar man står inför, finns det någon annan som gått igenom samma sak eller något liknande. Sedan hoppas jag kunna ge läsaren en inblick i en personlig resa som jag gått igenom som förälder.

 

På vilket sätt har bloggen och boken hjälpt dig genom din resa?

Bloggen skulle vara saklig och opersonlig men blev istället väldigt personlig. Såväl i bloggform som i bokformatet finns det mycket av mina egna känslor, något som lett till personlig utveckling och stöd från omgivningen. Det har också varit intressant att kunna sätta fokus på vissa frågor som annars hamnar i skuggorna, nu när jag på senare tid börjat få fler och fler läsare.

 

Har du några visdomsord att dela med dig av?
Pappor, killar, grabbar. Vi behöver fler manliga röster när det gäller föräldraskap och funkisfrågor. Var inte blyga, gör era röster hörda!

Fotnot: Ta del av mer av Connys texter på hans blogg (babito.se).