Passalen är en allmännyttig föreningar som verkar för allas rätt till ett meningsfullt och aktivt liv och deras fokusgrupp är barn och unga med funktionsvariation.
Funkisliv vill givetvis lyfta fram deras goda arbete och därför lägger vi kontinuerligt ut deras aktiviteter här på hemsidan. Den här veckan bjuder på både squash och roller derby-match!
Se mer info från Lukas nedan:
Torsdagsklubb 19 april
Testa på Squash i Racketcenter. 
Kostnad: 60:- 
Tid: 17:45-19:00 
Var: Racketcenter
Stadionvägen 2, 653 40 Karlstad, Sverige
Göra.nu info: 
Har du aldrig testat sporten squash? Eller är du kanske proffs? I vilket fall som helst så ska vi testa på att spela torsdagen den 19 april. Squash påminner om tennis men har till skillnad väggar som en del av spelplanen och inget nät. Vi kommer att få all information vi behöver på plats om hur man spelar. Förkunskaper krävs såklart inte och rack lånar vi på plats. Vi samlas 17:45 utanför huvudentrén. Undrar ni över något så tveka inte att kontakta Lukas på Lukas@passalen.se. Vi syns!
Lördagsklubb 21 april!
Kolla på den balla sporten Roller derby i Vålberg tillsammans med oss i Passalen.
Kostnad: 50/150:- (beroende på ifall du har busskort eller ej)
Tid: 10:45-15:00
Var: Norvalla ishall
Skruvstavägen 41, 660 50 Vålberg, Sverige
Göra.nu info: 

Roller derby är en ny sport i Sverige men fanns redan på 30-talet i bl.a USA. Kort förklarat så är det två lag med endast tjejer som åker inlines runt en bana och kämpar för att ta flest poäng genom att åka snabbast och mest taktiskt. En väldigt cool sport som du inte vill missa !! (Vi kommer alltså inte spela utan vara åskådare till en match). Mat finns att köpa på plats. Kostnad: Har du Värmlandstrafiks busskort och reser gratis i värmland så är det 50:- totalt, annars 150:-. Vill ni åka till matchen på något annat vis än buss? Kontakta mejlen nedan. Kostnad ges till Passalens ledare på plats. Vi åker buss från Karlstads busstation och samlas vid stationens entré 10:45. Vi åker sedan till Vålberg där vi går en kort sträcka till Norvalla ishall där matchen utspelas.  Om ni har några funderingar så tveka inte att höra av er till Lukas på Lukas@Passalen.se.