Hallå där,

Walther Janson som den 22-24 september är en av dem i laget Rullarnas som tävlar i Danish International i Köpenhamn i rullstolscurling.Det blir tuffast tänkbara motstånd och vi tränar nu minst två gånger i veckan för att ge de andra lagen bra motstånd.

Rullarnas lag, från vänster: Walther Janson, Sabina Johansson, Johanna Glennert och Gert Erlandsson.

Hur har förberedelserna varit och vad siktar ni på för placering?

– Karlstads Curlingklubb har haft is sedan mitten augusti, vilket är ovanligt tidigt. Vi ger förstås järnet, men realistisk förhoppning är att komma på de övre halvan i resultatlistan, det vill säga bland de sex bästa.

Vad ställer ni upp med för lag? Jag har hört ryktas om ett starkt nyförvärv.

– Förutom jag själv består Rullarnas lag av Johanna Glennert, Sabina Johansson och nyförvärvet Gert Erlandsson. Gert bor i Örebro och har spelat i svenska landslaget.

Vad kommer han tillföra, tror du?

– Hans rutin och internationella erfarenhet ger laget en extra kick och respekt från motståndarna.

Berätta om curlingtraditionen i Karlstad.

– Curlingen i Karlstad har stolta traditioner och är Sveriges framgångsrikaste klubb genom tiderna med stort antal VM-, EM-, och SM-titlar, både på herr- och damsidan. Lag Niklas Edin från Karlstad representerar Sverige i kommande vinter-OS. Curlinghallen i Karlstad är suveränt bra anpassad för rullstolar och vi ser mer än gärna att få fler curlare, både rullare och stående.

Fotnot: Under hösten kommer det anordnas en prova-på-dag för alla som är sugna på att testa rullstolscurling. Håll utkik på Funkislivs sociala medier. Vill man komma i kontakt med laget redan nu kan man ringa eller mejla till Micke Larsson, 0703-99 63 91, mikael_lasse@hotmail.se eller Walther Janson, 0705-18 55 90, waj@swedaco.se.